Reinis Zariņš — koncerts

Reinis Zariņš — koncerts

4 February, 19:00 | Ola Foundation

4. februārī plkst. 19.00 pianists Reinis Zariņš  ar koncertrpogrammu “Gaismas svētceļnieki” viesosies kultūrtelpā “Ola Foundation”.

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors. Patiesums un skaistums: šīs vērtības koncertpianists meklē mūzikā, kuru izvēlas, interpretācijās, kuras veido, un sadarbībās ar citiem.

Par izvēlēto koncertprogrammu Olā viņš saka:

"Esmu vērojis diezgan daudzus komponistus. Un dažus no viņiem tagad saucu par svētceļniekiem. Viņu ceļamērķis ir tā Gaisma, kas apspīd pasaules tumsu.

Viņi šeit tikai piemājo kā svešinieki, kamēr ir ceļā uz Debesu Dzimteni.

Viņi sniedzas uz Radītāju, un savā mūzikā dažreiz, šķiet, arī aizsniedzas, uz acumirkli saskaras, apjauš. Un tad dalās ar mums, lai būtu jo vairāk Gaismas svētceļnieku.

Šo programmu sākotnēji veidoju kā veltījumu komponistiem-svētceļniekiem no Latvijas — Pēterim Vaskam, Andrejam Selickim, Georgam Pelēcim, vēl citiem. Un ar to būtu pieticis, taču laika gaitā sastapu arvien jaunus komponistus-svētceļniekus no citām tautām un atcerējos tos, kas jau ceļamērķi sasnieguši.

Un tāpēc koncerta pirmajā pusē sveikšu latviešus, bet otrajā — Bahu, Mesiānu, Pērtu, Taveneru un citus. Katrs no šiem runā savā unikālā mūzikas valodā un nāk no savas tradīcijas — un tieši šī daudzveidība, šīs tik atšķirīgās ceļojuma piezīmes viena ceļa gājējiem mani fascinē, tādēļ es kā līdzgājējs vēlos līdzdalīt viņu apjausmas ar klausītājiem.

Es ļoti priecājos, ka pirmoreiz šo programmu varu spēlēt tieši Olā — telpā, kas spēj dāvāt retu kopības sajūtu." 

Vakara programmā:

Arvo Pērta, Pētera Vaska, Džona Tavenera, Georga Pelēča, Riharda Dubras, J. S. Baha un citu autoru mūzika. 

Koncerts divās daļās. 

Viesi aicināti ierasties no plkst. 18.15 uz glāzi vīna no restorāna Barents un divu aktuālo izstāžu apskati - “Mainīgi Nemainīgais” ar darbiem no fonda privātās laikmetīgās mākslas kolekcijas un “Viņas ziemeļu sauciens” ar baltu rotām un lielformāta melnbaltām fotogrāfijām. 

Koncerta sadarbības partneri:

unnamed