Tērpu un rotu izstāde "Putukrējums"

Tērpu un rotu izstāde "Putukrējums"

| Ola Foundation (no 1. decembra)
Lasīšana Tērpu un rotu izstāde "Putukrējums" 2 minūtes Nākamais EDĪTE PAULS-VĪGNERE: VECUMS ROTAĻĀJAS
No 2023. gada 1. decembra līdz 2024.gada 31.janvārim Ola Foundation telpās būs apskatāma rotu un tērpu izstāde Putukrējums. Unikālajā kopprojektā apvienojušies trīs Latvijas mākslinieki, Jolanta Ozollapa, Gints Strēlis un Māris Šustiņš.

Jolantu Ozollapu, tērpu mākslinieci, raksturo ekstravagance, neierastu faktūru apvienojums un inteliģence. Katrs no tērpiem paspilgtina sievietes unikalitāti, vienlaikus izceļot arī tās trauslumu un spēku. Par radīšanas procesu Jolanta atzīstas: “Iedvesma radošajā procesā tiek smelta dabā, ticībā, cieši vērojot cilvēkus, dzīvniekus, mijoties dažādām mākslas izpausmēm”

Rotu mākslinieks Gints Strēlis uzsver: “Rotās es iekaļu vērtības, kuras valkātājs nes tālāk, stiprina, dalās ar tām. Caur savu sajūtu prizmu, iekļaujot dažādu tautu un laikmetu vērtību kopumu, dāvinu rotām ilgmūžību.” Mākslinieks uzskata, ka visa pamats ir dabas un cilvēka mijiedarbība, pietāte pret radīšanas procesu un kvalitāte.
Savukārt Māris Šustiņš, stāstot par izstādē redzamo kolekciju, saka: “Rotu kolekcija būs kā jauns stāsts un piedzīvojums skatītājam. Miljoniem gadu senā dzintara ceļš turpinās. Nu, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, tas ir pārtapis jaunā veidolā un iemirdzas kā spožs dimants.” Unikālas tehnoloģijas un meistara simbioze ļaus mums ierasto dzintaru ieraudzīt no pavisam jauna skatu punkta.

Mēs vēl nezinām vai skaistums izglābs pasauli, bet ceram, ka Putukrējums iepriecinās un radīs svētku sajūtu ikvienam apmeklētājam!