Izstādes

1. MARTS (2024) — 30. JŪNIJS (2024)

EDĪTE PAULS-VĪGNERE: VECUMS ROTAĻĀJAS

No 1.marta līdz 30. jūnijam Ola Foundation telpās būs skatāma tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izstāde, kurā līdzās viņas darbiem eksponētas arī dēla Paula Vīgnera asamblāžas.

30. AUGUSTS (2023) — AUGUSTS (2024)

Līdzās ideālam

Sabiedrība vienmēr ir tiekusies formulēt ideālus visās sabiedrībai nozīmīgās dzīves jomās. Katram vēstures posmam ir raksturīgi savi spēcīgi ideāli, kas, izturējuši laika pārbaudi, nostiprinās kā konkrētā laika kultūras kanons. Arī Latvijā mēs esam savu ideālu meklējumos, kas visvairāk uzrunā sabiedrību, tās vērtības, vajadzības, arī kultūrā un mākslā.

Izstādes koncepcija balstās trīs lielumos – dabas ideāls, sievietes ideāls un laiks. Izstādē skatāmas vairāk kā 50 gleznas, skulptūras, fotogrāfijas un digitālās mākslas darbi no divdesmit deviņiem Latvijas vadošiem māksliniekiem.

30. augusts (2023) — 23. februāris (2024)

Relikvijas. Astoņdesmitie. Kultūras plakāts.

Astoņdesmitie gadi. Latvija. Plakātu māksla. 80-to gadu plakāts bija īpašs veids kā māksliniekiem izpaust savas alkas pēc lielākas personīgās radošās brīvības. It īpaši kultūras plakātu mākslā bija daudz vairāk iespēju necenzēti paust savu radošo domu. Tajos varēja ietvert zīmes, zemtekstus, signālus, kas liecināja par daudz augstākām brīvības alkām.

ILMĀRS BLUMBERGS/ JURIS DIMITERS/ GUNĀRS KIRKE/ FRANČESKA KIRKE/ GUNĀRS LŪSIS/ GUNĀRS ZEMGALS/ LAIMONIS ŠĒNBERGS/ JURIS PUTRĀMS/ GEORGS SMELTERS/ IVARS MAILĪTIS/ ANDRIS BREŽE

1. decembris (2023) — 31. janvāris (2024)

Putukrējums

Ola Foundation telpās apskatāma rotu un tērpu izstāde Putukrējums. Unikālajā kopprojektā apvienojušies trīs Latvijas mākslinieki, Jolanta Ozollapa, Gints Strēlis un Māris Šustiņš.

30. augusts (2023) – 30. novembris (2023)

SAPŅU KALENDĀRS

Izstādes koncepta autore, tēlniece Olga Šilova atklāj, ka izstādes galvenā tēma ir Rīga. Falsificētas fotoreportāžas veidolā tiek uzburts stāsts par savam laikam leģendāru sieviešu, dažādu kultūru skaistumu ideālu, viesošanos Rīgā. Venera un Afrodīte, Jaunava Marija, Madame de Pompadour, Amēlija Erharte, Džozefīne Beikere, Merilina Monro, princese Diāna, Pamela Andersone – dievietes, slavenības un pat geiša Čo-Čo-sana iemājojušas mums tik zināmās Rīgas pilsētas vidē, liekot skatītājam izjust realitātes nobīdi un saskatīt Rīgas ielās un skvēros gabaliņu Amerikas, Japānas, Francijas, Anglijas vai Indijas. Aktualizējot piederības un identitātes tēmas, un uzdodot jautājumu - kādas kultūras liecības un pieminekļus atstās mūsu laikmets, un kādus vaibstus Rīga iegūs nākotnē?

Fotogrāfs: Jānis Deinats

Grafika: Viesturs Staņislavskis

21. oktobris (2023) — 20. novembris (2023)

"MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis"

Ceļojoša izstāde, kas stāsta par mūsdienu itāļu modi, izmantojot desmit jaunu zīmolu redzējumu, kuri izvēlēti, ņemot vērā to unikālo skatījumu un radošo pieeju.

Jauna itāļu zīmolu paaudze, izmantojot inovatīvas valodas un ražošanas metodes, no jauna interpretē tradicionālo modes amatniecību. Tādējādi viņi ne tikai veido jaunus kopienas jēdzienus, bet arī rada pilnīgi jaunu priekšstatu par to, ko nozīmē būt itāļu dizainerim.

15. maijs (2022) — 31. jūlijs (2023)

Mainīgi Nemainīgais

No lineārā laika pozīcijas, šajā izstādē skatāmie mākslas darbi ir tapuši dažādos laika nogriežņos no 1984.- 2022.gadam. Emocijas. Impulss. Doma. Kaislība.
Laiks iemieso pārmaiņas un kustību.
Māksla pastāv laikā, bet vienlaikus tā ir telpa. Rituāla klusuma telpa, kurā notiek saruna – caur krāsu, līniju, faktūru, vieliskumu.

ILMĀRS BLUMBERGS/ DŽEMMA SKULME/ FRANČESKA KIRKE/HELĒNA HEINRIHSONE/ IVARS HEINRIHSONS/ IEVA ILTNERE/SANDRA KRASTIŅA/ AIJA ZARIŅA/ILZE AVOTIŅA/ NORMUNDS BRASLIŅŠ/ DACE LIELĀ/VIJA ZARIŅA/ GITA ŠMITE/ ĢIRTS MUIŽNIEKS/

30. marts — 31. jūlijs (2023)

Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966-2010)

Izstādē skatāmie fotogrāfa Ulda Brieža latviešu kultūras personību portreti ir tapuši kā sava laika zīmju, notikumu un gara fotopieraksti. Tiem ir dokumentāls un vienlaikus pārlaicīgs raksturs. To varoņu sejas, notvertas visdažādākajos dzīves mirkļos, ļauj skatītājam sastapties ar radošuma būtību – to iekšējās brīvības sajūtu, kas, neraugoties uz laika ārējo rāmējumu, ir nepārtrauktā sasaistē ar avotu un patiesību.

30. marts — 31. jūlijs (2023)

Septiņi citādi ziedi

Harija Brieža lielformāta fotogrāfiju cikls.
"Tu esi neizdibināma, tev sava taka, 
Kas ved caur citu sugu ziediem.
Tu vīrietim esi kā tuksneša aka,
Un viņš tev pateicas ar vārdiem viediem."- Harijs Briedis 

Izstāde Ola Boutique viesnīcā

Portreti — Karlīnas Vītoliņas fotogrāfiju izstāde

Mūžīgo dialogu starp gaismu un ēnu, jo viena bez otras nav iespējama.
Karlīnas fotogrāfijas ir kā bezgalīga saruna, kas aizved sievieti pie viņas pašas.

12. novembris (2022) — 28. februāris (2023)

Viņas ziemeļu sauciens

“Šī vērienīgā un estētiskā izstāde ir stāsts par mūsu tautas identitāti un saknēm, par piederību savai nācijai un valstij. Izstāde, kas veidota no lielformāta melnbaltām fotogrāfijām ar spēcīgas, mīlošas sievietes tēlu centrā un rotām, ir integrēta Olas arhitektūrā. Tā ir mūsu tautas spēcīgā identitāte, ko mēs kopā vēlamies parādīt ar šo izstādi. Tā ir mūsu pozīcija un atbildība par piederību savai zemei, arī par mūsu pašapziņu un pašcieņu. Izstāde būs liels piedzīvojums tās skatītājiem un nešaubāmies, ka tās apmeklējums daudziem no mums ļaus atbildēt uz mūžīgajiem jautājumiem par piederību savai tautai, identitāti un saknēm.” Ilze Pīlēna, “Ola Foundation” vadītāja.