Gidons Krēmers un Kremerata Baltica (IZPĀRDOTS)

Gidons Krēmers un Kremerata Baltica (IZPĀRDOTS)

21 June, 19:00 | Ola Foundation
TRIO FABEL. VIENS VAKARS. DIVI LAIKMETI Lasīšana Gidons Krēmers un Kremerata Baltica (IZPĀRDOTS) 2 minūtes Nākamais KRISTĪNE BALANAS. J.S.BAHS. STRADIVĀRI VIJOLE

Esam īpaši pagodināti, ka š.g. 21. jūnijā kultūrtelpā Ola Foundation koncertēs GIDONS KRĒMERS kopā ar sešiem izciliem mūziķiem no KREMERATA BALTICA.

Gidons Kēmers, vijole
Onute Grazinite, klavieres
Madara Pētersone, vijole
Zane Kalniņa, vijole 
Jevgēņija Frolova, alts
Magdalena Ceple, čells
Jurijs Gavriļuks, kontrabass

Gidona  Krēmera vārds neprasa garus komentārus, jo viņš ir viens no no slavenākajiem  vijolniekiem un diriģentiem pasaulē, Grammybalvu ieguvušā kamerorķestra, kas tiek uzskatīts par vienu no Eiropas ievērojamākajiem starptautiskajiem ansambļiem - Kremerata Balticadibinātājs (1997) un vadītājs, ierakstījis vairāk kā 120 albumus, no kuriem daudzi ir saņēmuši prestižas starptautiskas balvas. Viņa garajā apbalvojumu sarakstā ir Ernsta fon Sīmensa Musikpreis, Bundesverdienstkreuz, Unesco balva un Una Vita Nella Musica – Artura Rubinšteina balva. 2016. gadā Gidons Krēmers saņēma Praemium Imperiale balvu, kas tiek plaši uzskatīta par Nobela prēmiju mūzikā.

Gidons Krēmers Kremerata Baltica raksturo kā: “Atvērts, paškritisks, mana muzikālā gara turpinājums. Tā priekšnesumiem vienmēr ir jārada spontānas muzicēšanas sajūta, kas padara koncertu dramatisku un juteklisku, radošā procesa turpinājumu.”

Kremerata Baltica ir koncertējis vairāk kā 50 valstīs, 600 pilsētās un sniedzis vairāk kā 1000 koncertus visā pasaulē. "Kremerata Baltica spēlē tā, it kā katra nots būtu cilvēka dzīve..." – Norman Lebrecht, British Music journalist un klasiskās mūzikas bloga Slipped Disc autors.

Koncerta programmā:

Viktors Kalabis
Duettina vijolei un čellam op. 67 [1987] 11'30"
Erkki-Sven Tüür
Simbioze vijolei un kontrabasam [1996] 13'
Grażyna Bacewicz
Klavierkvintets Nr. 1, 3. daļa Grave [1952] 10'
Mieczysław Weinberg
Klaviersonāte Nr. 6 op. 73 [1960] 12'
Tālivaldis Ķeniņš
Concertino Barocco “Omaggio a J. S. Bach" divām vijolēm [1985] 12'
Aleksandrs Raskatovs
Litānija stīgu trio [2014] 7'
Valentīns Silvestrovs
Ikona stīgu kvartetam [2004] 5'
Alfrēds Šnitke
Klavierkvintets [1976] 25'
 
Koncerts divās daļās.

Viesi aicināti ierasties no plkst.18:15 uz glāzi sagaidīšanas vīna un aktuālo izstāžu apskati.