Koncerts Caloé (IZPĀRDOTS)

Koncerts Caloé (IZPĀRDOTS)

27 April, 19:00 | Ola Foundation

CALOÉ

Pianists Julian Leprince Caetano

KONCERTA PATRONI MAESTRO RAIMONDS PAULS UN MĀRIS BRIEŽKALNS

Šī gada 27. aprīļa vakara džeza koncertā Le Printemps en France jeb Francijas pavasaris kultūrtelpā Ola Foundation skanēs šarmantās un valdzinošās franču džeza vokālistes Caloé balss.

Caloé ir franču džeza vokāliste un komponiste, kuru žurnāls Jazz Magazine raksturo kā vienu no pēdējā laika pārsteidzošākajām atklāsmēm. Būdama Ellas Ficdžeraldas cienītāja, viņa padarīja improvizāciju par daļu no sava rakstura, izkliedējot ar virtuozitāti un tehniku- dažreiz pēc džeza standartiem, dažreiz uz savām oriģināldziesmām ar modernāku piesitienu. "Neaprakstāmi skaista vokālā tehnika, mums atliek tikai mīlēt Caloe” - tā franču laikraksts Le Canard Enchaîné raksturo mākslinieci. Apguvusi operdziedāšanu prestižajā Parīzes École Normale akadēmijā, kā arī džeza vijoli pie Pjēra Blanšāra.

Caloé ir Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage lauerāte, kas pārsteidza konkursa žūriju, kura sastāvā bija arī Maestro Raimonds Pauls un konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, ar atbrīvoto, pārliecinošo un ārkārtīgi talantīgo priekšnesumu. Caloé ir uzstājusies Ņujorkas mākslas centrā Tribeca, Mehiko džeza klubā Zinco, Oslo Cosmopolite Scene, Nardis džeza klubā Stambulā, festivālā Rīgas Ritmi, Stokholmas džeza klubā Fashing un daudzās Francijas skatuvēs un festivālos.

Caloé pirmais albums Saisons tika izdots 2020. gada augustā. Šajā ierakstā gan franču, gan angļu valodās apkopoti teksti un mūzika, ko sarakstījusi pati māksliniece, kā arī dziesmas no brazīliešu komponista Kartolas. Dzeja, dāsnas harmonijas un lipīgas melodijas: viņas oriģinālos ir redzamas populāras ietekmes, kuras māksliniece atkārtoti aplūko ar izsmalcinātiem ritmiem un formulējumu.

Koncerts divās daļās.

Viesi aicināti ierasties no plkst.18:15 uz glāzi sagaidīšanas vīna un aktuālo izstāžu apskati.