Kristīne Opolais — koncerts (IZPĀRDOTS)

Kristīne Opolais — koncerts (IZPĀRDOTS)

26 August, 19:00 | Ola Foundation

26. augusta vakars kultūrtelpā Ola Foundation būs ļoti īpašs, jo ar skaistu solokoncertu viesosies šarmantā un klausītāju iemīļotā pasaules opermūzikas zvaigzne, latviešu soprāns Kristīne Opolais, kura uzstāsies kopā ar pazīstamo pianisti Agnesi Egliņu.

Vakara programmā izskanēs slavenas ārijas no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Frančesko Čilea, Antonīna Dvoržāka operām, romantiskas klavieru miniatūras, tostarp, Fēliksa Mendelszona "Dziesmas bez vārdiem" un vācbaltieša Nikolaja fon Vilma skaņdarbi. 

Pirmo reizi abas mākslinieces ar kopīgu koncerta programmu uzstājās 2020. gadā Ķīnā, Šanhajas lielākajā koncertzālē. Šī uzstāšanās māksliniecēm palikusi atmiņā ar klausītāju skaļajām un kvēlajām ovācijām, kur publika ar lielām gavilēm uzņēmusi katru Kristīnes dziedājumu. Tas bijis patiesi neaizmirstams vakars! 

Kristīne Opolais: “Es nemaz nevaru dziedāt bez patiesām emocijām. Skaņa, ko producēju ar savu balsi, ir iespējama tikai caur manām emocijām. Skaista balss vien man neko nenozīmē. Kad es dziedu, es atveru savu dvēseli – savas sāpes, prieku, savas bailes.’’

2023. gadā Kristīnei Opolais kopā ar Agnesi Egliņu ir plānoti vairāki koncerti - Austrijā, Esterhāzi pils Haidna zālē, Ungārijā - Budapeštas opernamā, kā arī novembra mēnēsī plānota koncertturneja uz Dienvidameriku.

Tāpēc īpašs prieks un pagodinājums būs klausīties šo koncerta programmu pie mums Latvijā, kultūrtelpas Ola Foundation īpašajā atmosfērā. 

Kristīne Opolais ir ieguvusi izcilas dziedošās aktrises slavu un ir pieprasīta visā pasaulē. Viņas sniegumu klausītājiem ir bijusi iespēja baudīt Metropoles operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Milānas Teatro alla Scala, Cīrihes opernamā, Londonas Karaliskajā operā un citviet. Māksliniece sadarbojusies ar tādiem diriģentiem kā Daniels Bārenboims, sers Antonio Papano, sers Saimons Retls, sers Marks Elders, Andris Nelsons, Fabio Luizi un Kirils Petrenko. Viņas sniegums fiksēts neskaitāmos DVD ierakstos, kā arī tiešraidē demonstrēts kinoteātros visā pasaulē Metropoles operas īstenotā projekta Live in HD ietvaros. Māksliniece ir divkārtēja Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (2006, 2011).

Koncerta sākums pl.19.00, viesi aicināti ierasties no plkst.18:15 uz glāzi vīna no restorāna Barents un divu aktuālo izstāžu apskati.

Koncerta sadarbības partneri:

unnamed