Reinis Zariņš “Adventa gaismā” (IZPĀRDOTS)

Reinis Zariņš “Adventa gaismā” (IZPĀRDOTS)

3 December, 19:00 | Ola Foundation
Marks Viļenskis — koncerts (IZPĀRDOTS) Lasīšana Reinis Zariņš “Adventa gaismā” (IZPĀRDOTS) 2 minūtes Nākamais "MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis"

Aicinām uzsākt skaisto Ziemassvētku gaidīšanas laiku ar īpašu koncertu Olas siltajā svētku atmosfērā. Tas būs mūzikas ceļojums, kas ievadīs klausītājus 1.adventes noskaņā, sniegs iespēju iegrimt brīnišķīgās Ziemassvētku skaņās un piedzīvot iedvesmojošu mirkli, kurā gaisma un mūzika satiekas.

Koncerta programmā izskanēs Andreja Selicka, Georga Pelēča, Džeimsa Makmilana, Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka, Feručio Buzoni u.c. komponistu skaņdarbi. 

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors. Patiesums un skaistums: šīs vērtības koncertpianists meklē mūzikā, kuru izvēlas, interpretācijās, kuras veido, un sadarbībās ar citiem. 

 Par izvēlēto koncerta programmu Reinis Zariņš saka:

“Adventa laiks ik gadu mūs mudina caurskatīt pašiem sevi - ko mēs gaidām, uz ko ceram. Vislielākās cerības avots un piepildījums ir ieausts vēsturiskajos notikumos, kurus pieņemts saukt par Ziemassvētkiem. Taču cerība cer uz to, kas vēl nav piepildījies, un tieši šis nepilnīgais stāvoklis mums ir tik pazīstams - mēs gaidām gaismu, atmodu, glābšanu, progresu, taču pagaidām tas viss paliek vien cerams, nevis redzams. Cerība nemirst, bet tās piepildījums no mums arvien izmūk. Šo divējādību es arī esmu centies notvert šajā Adventa programmā - te ir ticība un šaubas, te ir skatīšana gara acīm un nekā neredzēšana miesas acīm, te ir cerība par cilvēka stāvokli un skumjas par cilvēka stāvokli. 

Bez tam, koncertprogrammas divas daļas esmu nodalījis arī tādējādi, ka pirmajā esmu kopā licis darbus, kuriem raksturīgs tautasdziesmas meloss - gan rietumniecisks un latvisks, gan arābisks un rumānisks, savukārt, otrajā daļā kā kopsaucēju varētu minēt tā saucamo “mākslas mūziku”, pretstatā tautas mūzikai. Šis nodalījums gan ir nosacīts, jo visi iekļautie autori ir “mākslas mūzikas” radītāji. Atsevišķi jāatzīmē Georga Pelēča ar Ziemassvētkiem saistītie apjomīgie darbi, kuri ierāmēs koncerta pirmo daļu; savukārt, otro daļu esmu izvēlējies noslēgt ar neparasti spēcīgo Sezāra Franka opusu “Prelūdija, Korālis un Fūga”, kurš ietver visas augstākminētās divējādības.” 

Koncerts divās daļās, starpbrīdis 30 minūtes.

Viesi laipni aicināti ierasties no pl. 18.15 uz glāzi sagaidīšanas vīna un aktuālo izstāžu apskati.

Lai šis 1. adventes koncerta vakars ir kā skaista svētku dāvana jums pašiem.

turpināt lasīt

"MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis"

"MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis"

| Ola Foundation (no 21. oktobra)
Marks Viļenskis — koncerts (IZPĀRDOTS)

Marks Viļenskis — koncerts (IZPĀRDOTS)

5 October, 19:00 | Ola Foundation