Kristīnes Opolais solokoncerts (IZPĀRDOTS)

Kristīnes Opolais solokoncerts (IZPĀRDOTS)

10 December, 19:00 | Ola Foundation

Mūzikas zvaigznes Ziemassvētkos
Kristīnes Opolais solokoncerts
Pianiste Agnese Egliņa

10. decembra vakarā Olā uzmirdzēs ļoti īpaša zvaigzne - pasaules slavenais soprāns Kristīne Opolais, kas ar savu talantu un sirdi spēj saviļņot klausītājus visā pasaulē. Šajā īpašajā koncerta vakarā skanēs ne tikai Šarla Guno un Pjetro Maskanji pasaulslavenās "Ave Maria” melodijas, bet arī Sezārs Franks ar aizkustinošo "Panis Angelicus", Džuzepe Verdi ar Dezdemones lūgšanas ainu  un citu komponistu darbi. Koncerts būs kā skaists ceļojums cauri laikiem, emocionālām ainām, kur mūzika apvienojas ar Ziemassvētku noskaņu, radot siltas emocijas un muzikālu baudījumu. 

Koncerts divās daļās.
Starpbrīdis 30 minūtes. 

Koncerta sākums pl. 19.00, viesi aicināti ierasties no plkst. 18:15 uz glāzi sagaidīšanas vīna un trīs aktuālo izstāžu apskati.

KRISTĪNE OPOLAIS ir ieguvusi izcilas dziedošās aktrises slavu un ir pieprasīta visā pasaulē. Viņas sniegumu klausītājiem ir bijusi iespēja baudīt Metropoles operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Milānas Teatro alla Scala, Cīrihes opernamā, Londonas Karaliskajā operā un citviet. Māksliniece sadarbojusies ar tādiem diriģentiem kā Daniels Bārenboims, sers Antonio Papano, sers Saimons Retls, sers Marks Elders, Andris Nelsons, Fabio Luizi un Kirils Petrenko. Viņas sniegums fiksēts neskaitāmos DVD ierakstos, kā arī tiešraidē demonstrēts kinoteātros visā pasaulē Metropoles operas īstenotā projekta Live in HD ietvaros. Māksliniece ir divkārtēja Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (2006, 2011).

AGNESE EGLIŅA - darbīga, dinamiska, daudzveidīga – tā tiek raksturota pianiste. “Pianiste, ap kuru kā magnētu koncentrējas spožākie latviešu izpildītājmākslinieki – instrumentālisti un dziedātāji. Mūziķe, kura kā neviens cits ar radaru vienlaikus pārredz un sajūt savu partneru līnijas”, raksta muzikoloģe Lauma Malnace. Pianiste Agnese EGLIŅA ir starptautisku konkursu laureāte, kā arī vairākkārt ieguvusi Lielo mūzikas balvu – 2010. gadā kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī” un 2020. gadā kategorijā “Par izcilu sniegumu gada garumā”, 2021.gadā kategorijā "Par izcilu interpretāciju" Ž.Grizē skaņdarbā "Vortex Temporum".