Aurēlija Šimkus un Tonijs Jaiks Jangs — koncerts (IZPĀRDOTS)

Aurēlija Šimkus un Tonijs Jaiks Jangs — koncerts (IZPĀRDOTS)

24 February, 19:00 | Ola Foundation
Kristīnes Opolais solokoncerts (IZPĀRDOTS) Lasīšana Aurēlija Šimkus un Tonijs Jaiks Jangs — koncerts (IZPĀRDOTS) 3 minūtes Nākamais Vintras Vilcānes grāmatas “Saķemmē matus” atvēršanas svētki

24. februārī plkst. 19.00 kultūrtelpā Ola Foundation ar īpašu koncerta programmu -  skaņdarbiem klavierēm solo un četrrocīgi - viesosies divi izcili jaunās paaudzes pianisti Aurēlija Šimkus un Tonijs Jaiks Jangs (Tony Yike Yang). 

Koncerta programma veidota kā muzikāls ceļojums, kas sāksies ar Johana Sebastiana Baha mūziku, kurai iedvesmu vācu komponists guvis no itāļu mūzikas. Ceļojums turpināsies ar Ferenca Lista skaņdarbu no ungāru komponista burtnīcas "Klejojumu gadi - Šveice", bet pirmās daļas beigās skanēs franču romantiķa Gabriela Forē skaņdarbs, kura Dolly svītas pēdējā daļa rakstīta iedvesmojoties no spāņu mūzikas (Le pas espagnol).

Koncerta otrā daļā valdīs vairāk jautras noskaņas. Mākslinieki veidos muzikālo tiltu starp 18. gadsimta Austriju un 20. gadsimta Ameriku. Lai gan Volfganga Amadeja Mocarta un Leonarda Bernsteina mūzikai saknes ir divās dažādās pasaules daļās, kontinentos un laikmetos, tajās ir daudz kopīga - svings, vitalitāte un asprātība, kas vieno šos lieliskos komponistus.

Koncerts divās daļās.

Starpbrīdis 30 minūtes.

Koncerta sākums plkst. 19.00, viesi aicināti ierasties no plkst. 18.15 uz glāzi sagaidīšanas vīna un trīs aktuālo izstāžu apskati.

 

AURĒLIJAS ŠIMKUS starptautiskā karjera aizsākās jau 16 gadu vecumā, kad vācu ierakstu kompānija Ars Produktion izdeva viņas solo albumu Scherzo. Žurnāls Piano News to atzina par mēneša albumu, rakstot, ka “Aurēlija Šimkus ir izcila pianiste un īsts atklājums”, savukārt laikraksts Westfalische Rundschau viņas klavierspēlē apbrīnoja dvēseliskumu, kas piepildīts ar izsmalcinātu muzikalitāti un jutekliskumu. Par savu otro solo albumu Bach. Ich ruf’ zu dir Aurēlija 2016. gadā ieguva prestižo Echo Klassik balvu. 

Aurēlija Šimkus ir piedalījusies festivālos Interlaken Classics, Next Generation Festival, Kisingenes vasara, Kurta Veila festivālā, Bonnas Šūmaņa festivālā, festivālā Rītdienas meistari, u.c. Uzstājusies ar Anglijas kamerorķestri, Varšavas simfonisko orķestri, Dortmundes filharmonisko orķestri, Gruzijas kamerorķestri, kamerorķestri Orpheum, Freiburgas filharmonisko orķestri, Reinzemes-Pfalcas filharmonisko orķestri un citiem kolektīviem.

Par pianistu TONIJU JAIKU JANGU ārzemju prese raksta: “Absolūts atklājums… Viņā apvienojas īsta virtuoza un mākslinieka īpašības” (The Chopin Courier) un “Jangs pārvalda žilbinošu tehniku un piešķir personisku rokrakstu visam, ko viņš spēlē” (The Dallas Morning News). Slavēts kā viens no Kanādas izcilākajiem jaunajiem mūziķiem, pianists Tonijs Jaiks Jangs starptautisku atpazīstamību ieguva 16 gadu vecumā, ieņemot piekto vietu Starptautiskajā Šopēna pianistu konkursā Varšavā 2015. gadā. Viņš plūcis laurus arī Vena Klaiberna, Bosendorfer & Yamaha USASU, Hilton Head un citos starptautiskos pianistu konkursos.  

Kā solists Tonijs Jaiks Jangs uzstājies Koernera zālē Toronto, Tokijas Metropolitēna teātrī, Seulas mākslas centrā, Varšavas Nacionālajā filharmonijā, Millennium amfiteātrī Dubaijā, Severance zālē Klīvlendā, Šopēna zālē Mehiko un citviet.

turpināt lasīt