Marks Viļenskis — koncerts (IZPĀRDOTS)

Marks Viļenskis — koncerts (IZPĀRDOTS)

5 October, 19:00 | Ola Foundation

Marks Viļenskis ‘’Moon, Jazz, Romance’’ 5. oktobrī plkst. 19:00

‘’Moon. Jazz. Romance’’ koncerts būs aizraujošs ceļojums džeza mūzikā, kurā multi-instrumentālists Marks Viļenskis atklās savu māksliniecisko talantu, piedāvājot klausītājiem labi zināmus klasiskā džeza skaņdarbus jaunā skanējumā, paverot tiem jaunus horizontus un svaigas nianses.

Marks Viļenskis izceļas ne tikai kā izcils instrumentālists, bet arī kā talantīgs vokālists, ļaujot dziesmām uzrunāt klausītājus vēl spēcīgāk. Koncertā ar viņu kopā uzstāsies Latvijā zināmi džeza virtuozi: kontrabasists Toms Timofejevs, bundzinieks Rihards Jakuško un ģitārists Jānis Pastars. 

Koncertā radītās aranžijas atklās plašu stilistisko paleti, atspoguļojot gan tradicionālā džeza ritmisko kustību, gan arī klasiskās mūzikas skaņas veidošanās estētiku. Dzirdēsim skaņdarbus no Duke Ellington, Michel Legrand, Dizzy Gillespie un Harold Arlen repertuāriem.

Koncerts būs lielisks baudījums džeza mūzikas entuziastiem un visiem, kuri vēlas iegrimt džeza mūzikas pasaules daudzveidībā un bagātībā.

Viesi kultūrtelpā Ola Foundation laipni tiek aicināti ierasties no plkst. 18:00 uz pirmskoncerta sarunām ar mūziķi Marku Viļenski, video klipa režisoru Tomu Harjo,  jaunā albuma un video klipa "Moon, Jazz, Romance" pirmizrādi un Swingdance.lv dejotāju performanci.

Koncerta “Moon, Jazz, Romance” sākums plkst. 19:00.

Koncerts divās daļās.

Starpbrīdis 30 minūtes.

Pirms koncerta un starpbrīdī viesi aicināti apskatīt trīs aktuālās Ola Foundation mākslas izstādes.

Marks Viļenskis ir starptautiski atzīts jauns mūziķis no Latvijas, uzstājies uz vienas skatuves ar tādiem pasaulē pazīstamajiem džeza mūziķiem kā Jeff Lederer, Joe Fiedler, Sebastian Noelle, Janet Lawson un daudziem citiem. Ieguvis maģistra grādu mūzikā Latvijas Mūzikas akadēmijā, studējis Porto Mūzikas augstskolā Portugālē, privātas studijas džeza klavierēs pie portugāļu pianista Pedro Gedeša. Regulāri uzstājās kā solists ar simfonisko orķestri un kamermūzikas sastāvos Latvijā un ārvalstīs. 

Marks ir Latvijā un ārvalstīs zināma klasiskās un tango mūzikas ansambļa “Tangoriginales” un jaunā džeza mūzikas projekta “The Old World Blues” dibinātājs. 2022. gadā Marks saņēmis uzaicinājumus koncertēt Portugālē (Porto Cello Festival) un Francijā (Nice Jazz festival). Paralēli strādā kā mūzikas pasniedzējs Rīgas Starptautiskajā skolā. 

turpināt lasīt

Reinis Zariņš “Adventa gaismā” (IZPĀRDOTS)

Reinis Zariņš “Adventa gaismā” (IZPĀRDOTS)

3 December, 19:00 | Ola Foundation
RELIKVIJAS. ASTOŅDESMITIE. KULTŪRAS PLAKĀTS.

RELIKVIJAS. ASTOŅDESMITIE. KULTŪRAS PLAKĀTS.

| Ola Foundation (no 30. augusta)