Andreja Osokina oriģinālmūzika — koncerts

Andreja Osokina oriģinālmūzika — koncerts

20 January, 19:00 | Ola Foundation
20. janvārī plkst. 19.00 kultūrtelpā “Ola Foundation” notiks Andreja Osokina oriģinālmūzikas albuma “Stardiving” prezentācija – unikāla iespēja pirmo reizi dzirdēt pianistu atskaņojam savu mūziku. Līdz ar kompozīcijām no vasarā izdotā albuma Andrejs Osokins izpildīs arī citus līdz šim vēl nedzirdētus savus skaņdarbus, kā arī mīļākos darbus no klaviermūzikas zelta repertuāra, kas iedvesmojuši viņu sākt komponēt. 

Šī pianistam ir ilgi gaidīta un nozīmīga tikšanās, jo viņš ne tikai pirmo reizi dzīvē koncertā atskaņos savas kompozīcijas, bet arī dalīsies stāstos par to radīšanu.

Gatavojoties šim notikumam, Andrejs Osokins atklāj, ka visbiežāk komponē vakaros vai naktīs, kad noslēgušās garas mēģinājumu stundas un kad viņš ir līdz sirds dziļumiem aizkustināts, izpildot ģeniālu autoru mūziku. “Mana mūzika ir kā atbilde šiem komponistiem – kā pateicība par radīto skaistumu, ko viņi atstājuši cilvēcei. Vienlaikus tā ir arī pateicība klausītājiem par mīlestību pret mūziku un to, cik stipri viņu klātbūtne mani saviļņo koncertu laikā. Tas ir galvenais dzinējspēks manām kompozīcijām, kas ir ļoti sirsnīgas, dvēseliskas un izsmalcinātas un izceļ klavieru skanējuma aizkustinošo dabu.”

Albumā “Stardiving” iekļautas trīspadsmit izjustas, meditatīvas improvizācijas klavierēm solo – divpadsmit no tām veltītas vienam kalendārā gada mēnesim, atklājot to noskaņu, savukārt trīspadsmitais skaņdarbs ir kā laika ritējuma kopsavilkums, kurā sajūtamas atziņas par nodzīvoto gadu.

“Stardiving” tika radīts sadarbībā ar mūzikas izdevniecības “Prima Classic” dibinatāju skaņu režisoru Edgardo Vertanesjanu mūzikas izdevniecības “Healing Music” paspārnē. Tas pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs. Koncertā “Ola Foundation” būs unikāla iespēja dzirdēt arī šim albumam paredzētas vēl neizdotas kompozīcijas.

Viesus aicinām ierasties no plkst. 18.15 uz glāzi vīna no restorāna Barents un divu aktuālo izstāžu apskati – “Mainīgi Nemainīgais” ar darbiem no fonda privātās laikmetīgās mākslas kolekcijas un “Viņas ziemeļu sauciens” ar Baltu rotām un lielformāta melnbaltām fotogrāfijām. 

Sadarbības partneri:

unnamed